Kannamme vastuuta yhteiskunnasta monin eri tavoin

Edistämme myös jokaisen suomalaisen mahdollisuutta osallistua sosiaalisia, taloudellisia ja poliittisia kysymyksiä koskevaan keskusteluun.

Luotettava tiedon lähde – MTV Uutiset yli 40 vuotta 

Kaikilla suomalalaisilla on oikeus luotettavaan ja moniarvoiseen journalistiseen sisältöön. Tarjoamme uutis- ja ajankohtaisohjelmia ympäri vuorokauden, jotta yleisöllä on aina uutishuone mukanaan ajasta ja paikasta riippumatta. Nostamme esille yhteiskunnallisesti merkittäviä aiheita sisältöjemme kautta ja luomme päivän puheenaiheet. 

 • “MTV Uutiset on yksi Suomen johtavista uutismedioista. Toimintamme perustana ovat luotettavuus, puolueettomuus, tasapuolisuus, avoimuus ja pyrkimys totuuteen. Toimituksen valintoja ohjaa journalistinen riippumattomuus, joka on uskottavan uutistoiminnan edellytys.”

  - Tomi Einonen, vastaava päätoimittaja, MTV Uutiset

Yhteiskunnallisen keskustelun ylläpitäjä

SuomiAreena on Suomen suurin yhteiskunnallinen festivaali, joka järjestetään vuosittain yhteistyössä Porin kaupungin kanssa. Lisäksi MTV järjestää vuosittain tv- ja media-alaa eteenpäin vievän, keskustelukulttuuria vahvistavan SuomiAreena Goes Media -ajankohtaistapahtuman.

 • "Porin kaupunki ja MTV järjestävät yhteistyössä Suomen suurinta, kaikille avointa yhteiskunnallista keskustelutapahtumaa. Tarjoamme tapahtumalle puitteet upeassa kesäkaupungissamme ja MTV tuo tapahtumaan valtakunnallisen näkyvyyden. Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhömme!"

  - Aino-Maija Luukkonen, kaupunginjohtaja, Porin kaupunki

 • "MTV halusi tuoda SuomiAreenan rinnalle oman itsenäisen tv- ja media-alan ajankohtaistapahtuman, SuomiAreena Goes Median. Uuden tapahtuman myötä Suomen johtava kaupallinen tv-yhtiö MTV haluaa vahvistaa tv- ja media-alan arvostusta Suomessa ja viedä alaa rohkeasti eteenpäin."

  - Tiina Nummenmaa, vastaava tuottaja, SuomiAreena Goes Media

Lasten ja perheiden hyvinvoinnin puolestapuhuja

Lisäksi vahvistamme hyvän elämän edellytyksiä yhteiskunnassa tukemalla lasten ja perheiden hyväksi tehtävää työtä yhteistyössä hyväntekeväisyysjärjestöjen kanssa.

 • ”Yhteistyöllämme Maikkarin kanssa on jo pitkälti yli 20-vuotiset perinteet. Olemme vuosittain koonneet suomalaiset tv:n ääreen tekemään hyvää pienille potilaille – ja kasvattaneet yhdessä tekijöiden sekä tukijoiden kanssa esimerkiksi Elämä Lapselle -konsertista yhden maamme rakastetuimmista hyväntekeväisyystapahtumista. MTV tavoittaa suomalaiset laajalti ja aktivoi katsojat osallistumaan. Yhteisenä tavoitteenamme on lasten ja nuorten parhaan mahdollisen hoidon tukeminen ympäri Suomen. Yhdessä suomalaisten kanssa teemme ihmeitä.”

  - Anu Rapeli, toiminnanjohtaja, Kummit

 • “Teemme uupumatta töitä, jotta maailman lapsilla olisi parempi olla. Tavoitteenamme on, että kaikkialla maailmassa jokaisen lapsen oikeudet toteutuvat. Emme kuitenkaan selviä tästä tehtävästä yksin. Siksi pitkäaikaiset kumppanimme kuten MTV ovat meille äärettömän tärkeitä. On hienoa, että MTV on kanssamme lasten puolella viemässä tätä viestiä suomalaisille.”

  - Marja-Riitta Ketola, pääsihteeri, Suomen UNICEF

 • ”Joka kolmas suomalainen sairastuu syöpään. Siksi tietoisuuden kasvattamisella ja varainhankinnalla on tärkeä merkitys syövän nujertamisessa. Roosa nauhan merkeissä, yhdessä MTV:n kanssa, jaamme tietoa suomalaisille ja keräämme arvokasta tutkimusrahoitusta, jotta kenenkään ei enää tarvitsisi menehtyä syöpään ja jotta kukaan ei menettäisi läheistään syövälle.”

  - Sari Meller, varainhankintajohtaja, Syöpäsäätiö

 • “Lasten ja nuorten eriarvoistuminen ja syrjäytymisriski ovat kasvaneet Suomessa. Koronakriisin myötä useissa lapsiperheissä niin henkiset kuin taloudelliset voimavarat ovat olleet koetuksella. Olemme erittäin kiitollisia MTV:n tuesta kotimaan lasten ja perheiden hyväksi tehtävälle työlle. Yhdessä olemme pystyneet ennalta ehkäisemään syrjäytymistä, antamaan tasa-arvoisempia mahdollisuuksia lapsille ja nuorille, sekä tukeneet vanhempia hyvään vanhemmuuteen. Työllämme on kauaskantoiset vaikutukset läpi lasten ja nuorten elämän.”

  - Hanna Markkula-Kivisilta, pääsihteeri, Pelastakaa Lapset

Kotimaisen työn puolella

Haluamme edistää myös kotimaisen tv- ja media-alan arvostusta Suomessa sekä kotimaan tv-työllisyyttä. MTV:llä työskentelee lähes 400 tv- ja media-alan ammattilaista. Olemme lisäksi merkittävä kotimaisen ohjelmateollisuuden tilaaja – tuotantoyhtiöiden kautta työllistämme tuhansia tv- ja media-alan ammattilaisia. Suomessa tuotetuille tv-ohjelmillemme on myönnetty Avainlippu-merkki – merkki kotimaisesta työstä. 

 • "Suomalainen työ on hyvinvointimme perusta. Jokainen meistä vaikuttaa omilla päivittäisillä valinnoillaan siihen, miten Suomi voi – olemme sitten yrittäjiä, yrityksen omistajia, työntekijöitä tai ihan tavallisia suomalaisia. MTV:llä on iso rooli media-alan työllistäjänä ja tilaajana sekä upeiden suomalaisten yritysten ja tuotteiden esille nostajana, minkä johdosta heille on myönnetty Avainlippu."

  - Tero Lausala, toimitusjohtaja, Suomalaisen Työn Liitto

Ympäristövastuu tv-tuotannoissa   

MTV:n uusi toimitila studiotiloineen valmistuu Vallilan Konepajan alueelle 2022. Uusissa toimitiloissa ympäristönäkökulmat on huomioitu yhä paremmin: uusi Pöllölaakso toteutetaan BREEAM-ympäristösertifikaatin Excellent-tason mukaisesti. Toimitiloissa kiertotalous toteutuu ja huomioidaan jo rakennusvaiheessa, lisäksi energiaratkaisut sekä jätteiden kierrätys on mietitty huolella, kestävän kehityksen periaatteet huomioiden. MTV:llä on myös matkustamista ja lentämistä vähennetty – työntekijöitä kannustetaan käyttämään joukkoliikennettä ja työsuhdepolkupyöriä. MTV ymmärtää myös ohjelmatuotannoistaan aiheutuvat päästöt. Siksi ohjelmat tuotetaan pääsääntöisesti kotimaassa. Tuotannoissa pyritään minimoimaan hiilijalanjälkeä myös uuden Albert-yhteistyöhankkeen kautta. Ympäristövastuuaiheita käsitellään tv- ja media-alan SuomiAreena Goes Media -tapahtumassa, ja ympäristövastuu on myös yksi SuomiAreena -festivaalin keskeisistä teemoista: festivaali pyrkii vastuullisuusstrategiansa myötä olemaan tulevaisuudessa hiilineutraali. 

 • "Ympäristönäkökulmien huomioiminen ja kestävän kehityksen tukeminen tv-tuotannoissa ovat ehdottomasti asioita, joista myös me Suomen johtavana kaupallisena tv-yhtiönä kannamme vastuuta. Uusien, ympäristöystävällisempien toimitilojemme myötä sekä kehittämällä ohjelmatuotantojamme yhteistyössä tuotantoyhtiöiden kanssa voimme vaikuttaa hiilijalanjälkeemme ja siihen, miltä tv-tuotannot näyttävät tulevaisuuden Suomessa.”

  - Johannes Leppänen, toimitusjohtaja, MTV Oy