Kannamme vastuuta yhteiskunnasta monin eri tavoin

Edistämme myös jokaisen suomalaisen mahdollisuutta osallistua sosiaalisia, taloudellisia ja poliittisia kysymyksiä koskevaan keskusteluun.

MTV Uutiset Puheenjohtajatentti 2023

Luotettava tiedon lähde – MTV Uutiset yli 40 vuotta 

Kaikilla suomalalaisilla on oikeus luotettavaan ja moniarvoiseen journalistiseen sisältöön. Tarjoamme uutis- ja ajankohtaisohjelmia ympäri vuorokauden, jotta yleisöllä on aina uutishuone mukanaan ajasta ja paikasta riippumatta. Nostamme esille yhteiskunnallisesti merkittäviä aiheita sisältöjemme kautta ja luomme päivän puheenaiheet. 

 • “MTV Uutiset on yksi Suomen johtavista uutismedioista. Toimintamme perustana ovat luotettavuus, puolueettomuus, tasapuolisuus, avoimuus ja pyrkimys totuuteen. Toimituksen valintoja ohjaa journalistinen riippumattomuus, joka on uskottavan uutistoiminnan edellytys.”

  - Tomi Einonen, vastaava päätoimittaja, MTV Uutiset

Yhteiskunnallisen keskustelun ylläpitäjä

SuomiAreena on Suomen suurin yhteiskunnallinen festivaali, joka järjestetään vuosittain yhteistyössä Porin kaupungin kanssa. Lisäksi MTV tuottaa ja mahdollistaa vuosittain tv- ja media-alaa eteenpäin vievän, keskustelukulttuuria vahvistavan TV & MEDIA -ohjelmakokonaisuuden.

 • "Suomen suurimman yhteiskunnallisen festivaalin tavoitteena on tuoda yhteiskunnallinen ja ajankohtainen keskustelu meidän kaikkien ulottuville. Toteutamme festivaalin yhdessä erilaisten yritysten, yhteisöjen, järjestöjen ja muiden yhteiskunnallisten toimijoiden kanssa. Ohjelman teemat syntyvät organisaatioiden esiin nostamista teoista ja aiheista, jotka puhuttavat yhteiskunnassa juuri nyt. SuomiAreenan tärkeänä arvona on moniäänisyys ja yhteisenä tavoitteenamme on Suomi, jossa on enemmän ratkaisuja, vähemmän ongelmia."

  - Johanna Tonttila, vastaava tuottaja, MTV Oy

 • ”Vuosittaisen TV & MEDIA -ohjelmakokonaisuuden kautta haluamme nostaa tv-alan arvostusta Suomessa ja kasvattaa tulevaisuuden työntekijöiden kiinnostusta alaa kohtaan. Toivon, että voimme inspiroida ohjelmakokonaisuudella alan parissa työskenteleviä tekoihin, jotka vievät meitä kohti monimuotoisempaa ja kestävämpää tv-alan tulevaisuutta!"

  - Tiina Nummenmaa, vastaava tuottaja, MTV Oy

Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin puolestapuhuja

Vahvistamme hyvän elämän edellytyksiä yhteiskunnassa tukemalla lasten, nuorten ja perheiden hyväksi tehtävää työtä yhteistyössä hyväntekeväisyysjärjestöjen kanssa. Strategiset järjestökumppanimme ovat: Lastenklinikoiden Kummit ja Suomen UNICEF. 

 • ”Yhteistyöllämme Maikkarin kanssa on jo pitkälti yli 20-vuotiset perinteet. Olemme vuosittain koonneet suomalaiset tv:n ääreen tekemään hyvää pienille potilaille – ja kasvattaneet yhdessä tekijöiden sekä tukijoiden kanssa esimerkiksi Elämä Lapselle -konsertista yhden maamme rakastetuimmista hyväntekeväisyystapahtumista. MTV tavoittaa suomalaiset laajalti ja aktivoi katsojat osallistumaan. Yhteisenä tavoitteenamme on lasten ja nuorten parhaan mahdollisen hoidon tukeminen ympäri Suomen. Yhdessä suomalaisten kanssa teemme ihmeitä.”

  - Anu Rapeli, toiminnanjohtaja, Kummit

 • “Teemme uupumatta töitä, jotta maailman lapsilla olisi parempi olla. Tavoitteenamme on, että kaikkialla maailmassa jokaisen lapsen oikeudet toteutuvat. Emme kuitenkaan selviä tästä tehtävästä yksin. Siksi pitkäaikaiset kumppanimme kuten MTV ovat meille äärettömän tärkeitä. On hienoa, että MTV on kanssamme lasten puolella viemässä tätä viestiä suomalaisille.”

  - Marja-Riitta Ketola, pääsihteeri, Suomen UNICEF

Kotimaisen työn puolella

Haluamme edistää myös kotimaisen tv- ja media-alan arvostusta Suomessa sekä kotimaan tv-työllisyyttä. MTV:llä työskentelee lähes 400 tv- ja media-alan ammattilaista. Olemme lisäksi merkittävä kotimaisen ohjelmateollisuuden tilaaja – tuotantoyhtiöiden kautta työllistämme tuhansia tv- ja media-alan ammattilaisia. Suomessa tuotetuille tv-ohjelmillemme on myönnetty Avainlippu-merkki – merkki kotimaisesta työstä. 

Olemme tutkitusti tehokas markkinointikanava, jonka avulla mainostaja-asiakkaamme pystyvät luomaan kasvua. Kun mainostaja-asiakkamme menestyvät, he pystyvät työllistämään enemmän: syntyy positiivinen kierre, jossa luodaan uusia työpaikkoja ja sitä kautta yhteiskunnallista hyvää. Myös siten olemme kotimaisen työn puolella.

 • "Suomalainen työ on menestyksemme ja hyvinvointimme perusta. Siksi on tärkeää pysyä työn ja työelämän pulssilla. MTV:llä on iso rooli media-alan työllistäjänä ja tilaajana sekä upeiden suomalaisten yritysten ja tuotteiden esille nostajana. Maikkarin kotimaisille tuotannoille onkin myönnetty Avainlippu eli merkki suomalaisesta työstä."

  - Katri Viippola, toimitusjohtaja, Suomalaisen Työn Liitto

Ympäristövastuun edistäjä    

MTV on sitoutunut ympäristövastuulliseen toimintaan osana Telian TV/Media-liiketoiminta-aluetta. 
Pöllöjengin arjessa ympäristövastuu näkyy mm. BREEAM Excellent -sertifikaatin saavuttaneen uuden Pöllölaakson myötä sekä sisältöjemme tuotannoissa, joiden ympäristöpäästöjen laskennassa ja vähentämisessä tukena on Albert-työkalu.
 

 • "Ympäristönäkökulmien huomioiminen ja kestävän kehityksen tukeminen tv-tuotannoissa ovat ehdottomasti asioita, joista myös me Suomen johtavana kaupallisena tv-yhtiönä kannamme vastuuta. Uusien, ympäristöystävällisempien toimitilojemme myötä sekä kehittämällä ohjelmatuotantojamme yhteistyössä tuotantoyhtiöiden kanssa voimme vaikuttaa hiilijalanjälkeemme ja siihen, miltä tv-tuotannot näyttävät tulevaisuuden Suomessa.”

  - Johannes Leppänen, toimitusjohtaja, MTV Oy